Selamat tinggal ABC!

Semoga anda bahagia di tempat baru. Tiada lagi hari biru sebagaimana anda di tempat lama dulu. Cuma nasihat aku, moga berubah dan terimalah teguran atas kesilapan diri yang lalu. Yang mana baik dan perlu, bawa dan amalkan selalu.
Tak pernah ku ragu, berkawan denganmu. Rahsiamu dulu, aku akan simpan sampai bila2 buatmu.

Cukup cukup sudah drama yang tak perlu, sedar diri dulu sebelum canang dan meroyan tak tentu.
Kaji selidik dulu, sapa kawan dan sapa lawan dengan dirimu.

Masuk dulu, semua senyum. Keluar kini, semua berang. Kalau semua cakap benda yg sama pasal diri kamu, takkan lah semua ini ingin menjatuhkan kamu. Kalau ingin jatuhkan kamu, tak perlu tunggu kini, sejak dari dahulu boleh jatuhkan kamu dengan perangai kamu. Tapi kami ini sedar, perangai kami tak busuk seperti kamu.

Yang tahu bibir muncung, pipi tebal, hentak sana hentak sini, mengadu sana sini, menjaja cerita itu ini. Hanya Allah yg tahu dan tempat aku mengadu. Bersabar akhirnya aku juga yg naik hantu.

Berkawan kawan juga, kerja biarlah rasional dan profesional. Bukan emosional mcm kamu memanjang bila ada je yg tak kena spt kamu mahu. Byk betul kerja tertangguh kamu tinggal, hutang kerja dengan jabatan yg bayar gaji kamu. Kat sini buat kerja bodoh, semoga kamu bahagia di sana dan lebih cerdik. Kerja bodoh ini pon kamu tak dapat siapkan? Ada hati nak buat kerja cerdik, bukankah kerja bodoh utk org yg bodoh? Sekian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s