Short Retreat @ Avani Sepang Gold Coast Resort

Balik dari kuching, 1 malam rehat kat rumah… Besok check in balik dekat Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa (Soon to be Avani Sepang Gold Coast Resort) pulak utk 2hari 1malam.
Memandangkan kami gerak dr rumah, kami masak siap2 & tapau utk mkn mlm kami di sana. Gerak dr Rawang dalam pukul 1ptg, berhenti rehat dekat Petronas Solaris (KL-Seremban hway) utk isi minyak, isi angin tayar & starbucks drive-thru :p
Sambung gerak balik & kuar exit toll nilai. Lalu salak tinggi, sepang, salak tinggi dan akhirnya sampai jugak bagan lalang. Pegi PD pon x rasa jauh macam nak pegi sini.. Sebab ada hway terus, ini jalan biasa je. Resort tahap 5 bintang tapi nak menyampai ke sini…. Phew!
Sampai2 je bagan lalang, berhenti beli swim suit utk Ariq dulu… Mummy dia shopping selipar pantai, sempat lagi tu..
Terus gerak ke resort, lepas bulatan depan resort amik pukul 3, masuk ikut pak gad & pak gad akan tanya nak check in? Dah booking? Pak gad dr negara mana entah ler… Kata 1DuniaSia2, ops! Hahaha…
Drop wifey n son dulu n brg2, pastu kena ikot shuttle van ke area parking…leh tahan jauh tempat parking guest dia! So lepas letak kete, naik la shuttle van itu ke resort balik… Staff driver van tu ckp, kalau abg nak ke mana2 ckp je kat staf n naik van, g amik kete… Bila kete abg masuk parking jer, pak gad akan call shuttle van g amik kitaorg kat parking.
Memandangkan percutian ini 2 hari 1 malam, kami xmerancang nak makan atau jalan kat luar pon sebab dah siap tapau kan.. Haha! Check in… Bagi confirmation letter bookings & original voucher kat diaorg, maklumlah penginapan percuma 2h1m :p oh ya, deposit rm200 ringgit k, 5 star kan.. Xder deposit tak sah😉
Lepas je check in, bergambar lu seround kat area lobby pastu tunggu buggy nak g bilik, oh water chalet villa diaorg panggil… Buggy sampai, bagi tag luggage kat diaorg. Diaorg pon g amik luggage kami n letak dlm buggy sekali ngan we olls! Bergerak lah kami ke travellers palm villa 208.. Yang paling murah tu.. Haha! Travellers palm ada dua level, level bawah yg biasa.. Sume katil twin bed! Yg atas baru premier, katil king/queen kot… Yg canary lah, ivory lah lagi mahal.. Org bagi percuma, kita stay je lah mana yg diberikan..
Masuk bilik okay lah, agak besar, luas, ada balkoni.. Windows sea thru sehingga shower room pon sea thru! Kena turunkan tirai okay, kalau xnak kena skodeng. Haha.
Rehat2 kat bilik bersama isteri & anak… Petang tu g swim kat infinity pool😉
Malam mkn bekal yg dibawa… Pastu besok kol 12 lebey kami check out lah… Sekian utk edisi percutian kali ini, anggaplah trip ke kuching & sepang gold coast ini sbg hadiah hari ibu & hari jadi isteri yg kebetulan jatuh pd bulan Mei ini….

20130512-111529.jpg

20130512-111549.jpg

20130512-111603.jpg

20130512-111642.jpg

20130512-111706.jpg

20130512-111725.jpg

20130512-111739.jpg

20130512-111801.jpg

20130512-111822.jpg

20130512-111838.jpg

20130512-111853.jpg

20130512-111906.jpg

20130512-111923.jpg

20130512-111939.jpg

20130512-112004.jpg

20130512-112019.jpg

20130512-112034.jpg

20130512-112058.jpg

20130512-112115.jpg

20130512-112132.jpg

20130512-112145.jpg

20130512-112159.jpg

20130512-112211.jpg

20130512-112226.jpg

20130512-112243.jpg

20130512-112312.jpg

20130512-112334.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s