Jalan2 di Kuching Hari kedua

Hari kedua 5 Mei 2013 (Ahad)

Saat orang sibuk berpilihanraya memangkah kertas undi, saat itulah juga kami bercuti😉
Kat Kuching tak banyak sangat bendera sebab negeri Sarawak hanya berpilihanraya peringkat parlimen, pilihanraya negeri berlainan & tidak serentak dengan negeri2 yang lain.. Tak nampak sangat kemeriahan macam di semenanjung..
Bangun pagi bekpes dulu, sempat lah berenang se round… Dlm tgh hari vivi n iman dtg amik kami bawak g jalan2.. Kami pegi lunch dekat tempat wajib kalau g kuching, kopi o corner.. Pekena lunch dulu… Set tilapia bakar dia pergh sedap! Ariq siap beron n tido kat kopi o corner tu..
Pastu jalan2 bandar kuching n g kek lapis mira cake house.. Dah boring dayang saliha, kita cuba tempat lain lak.. Lepas borong kek lapis, terus mama beli ikan terubuk masin kat depan mira. Malas nak singgah pasar sebab bukan nak beli banyak pon ikannya… Pasar satok dah pindah tempat baru yg lagi luas & besar, lalu je tapi tak berhenti singgah pon.. Lepas iman n vivi bawak ronda2 bdr kuching.. Siap lalu umah tok uban yg besar tu lg.. Kami suh vivi n iman hantar blk hotel.. Balik Berehatlah kami…
Lepas balik hotel, petang sikit kami beragenda bertiga.. Tinggal Ariq dengan tok mamanya di hotel..
Kami bertiga berjalan kaki menyelusuri waterfront kuching sambil bergambar… Naik perahu tambang 50 posen ke seberang utk makan mee kolok dkt medan selera kg boyan..
Selesai bermee kolok, balik ke hotel semula… Memandangkan tak larat nak jalan kaki maka kami ambil teksi 10 ringgit dr waterfront dpn hilton hotel ke merdeka palace..
Naik teksi tu, balik amik Ariq & tok mama utk makan malam kat top spot seafood.. Makan dan makan lagi sampai kenyang & lebam.. Haha! Balik hotel tersadai kekenyangan sambil tunggu keputusan pilhanraya….

Sambung besok hari ketiga…

20130510-232554.jpg

20130510-232616.jpg

20130510-232639.jpg

20130510-232705.jpg

20130510-232730.jpg

20130510-232747.jpg

20130510-232826.jpg

20130510-232843.jpg

20130510-232857.jpg

20130510-232922.jpg

20130510-232937.jpg

20130510-233022.jpg

20130510-233048.jpg

20130510-233108.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s