Voltaren…

Hari ini bawak Ariq jumpa doktor Azam.. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana ubat2 yg dibekalkan oleh Dr Azam PHKL sedikit sebanyak membantu memulihkan demam panas Ariq…
Masa Dr Azam check suhu Ariq, masa tu 38.9 dan memang demam jugak la Ariq masa tu.. Dr Azam pon cakap akan bg ubat bontot… Hah, kami berdua tanya lagi, kami kena bagi sendiri n sumbat kat bontot dia? Haha! Ye Dr Azam jawab, nnt staff nurse akan ajar camner nak letakkan ubat bontot aka voltaren😉 Sebelum amik ubat kat satelit farmasi.. Nurse dah masukkan 1st ubat bontot utk Ariq.. Alhamdulillah, Ariq x menangis ataupun menjerit…
Itulah penangan voltaren aka ubat bontot… Dr Azam bekalkan antibiotik, ubat demam, ubat sakit tekak sebab Ariq mcm merah dan sakit sikit kat tonsil/tekak tu…
Mlm ni kami kembali bg ubat dekat Ariq…. Dulu masa dok hospital, kemain senang makan ubt.. Sekarang, kemain cerdik budak ni… Bukan main susah nk bg makan ubat!
Kudos n tabik spring buat isteriku sayang, sebab rajin membaca… Maklumlah sebagai ibu bapa buat anak yg pertama, kami serba serbi kurang pengalaman & cetek pengetahuan dlm hal ehwal keibu bapaan… Tp perkongsian ilmu drp isteri sedikit sebanyak buat saya belajar secara tak langsung…😉 tq syg!
Alhamdulillah, Ariq kembali pulih spt sedia kala… ;)) moga sihat spt biasa & dapatlah kita bercuti2 keluarga hujung minggu nnt…

20130430-205025.jpg

20130430-205049.jpg

20130430-205111.jpg

20130430-205134.jpg

20130430-205201.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s