Famili Trip RM12.20 ke Kota Kinabalu, Sabah…

Alhamdulillah, pada 24-27 mac 2012 lepas aku berjaya menguruskan percutian keluarga ke Kota Kinabalu, Sabah seramai 18 orang. Saat2 akhir tambah kawan baik aku, Rizal Harun yg turut sama menyertai percutian keluarga ini… Tambang kapal terbang dia tak dapatlah 12.20 sebab beli lambat, mahu 2-3ratus lebih🙂 tapi takpe, dia pakcik kayooo! Manager bank rimau katakan. Haha!!
Macam xpercaya, sebab dapat booking tiket utk 18org dan kesemuanya 12.20 pergi balik seorang.. Bukan senang nal menembusi website AirAsia yg macam haram sikit setiap kali promo *free seats*! Ini booking berjaya masa promo 10cents seat… Campur airport tax low cost terminal 6ringgit.. 6.10x2way=??
Bukan senang… 1 booking berjaya buat masa tgh mlm promo baru start, 1 booking lg berjaya buat masa subuh sebelum g keje :))
Tapi tak dapat flight sama lah, beza 1 jam dgn flight masing2… Flight 1, Ku, kak pah, cikna, cikma, ayohteh, ayohchik, ucu, mama n adik satu flight.. Flight 2, aku, isteriku dayah, ayohngoh (abe), cikngoh (kakmi), anak2 aniisa, amsyar, akhtar, aimuni, akif n rizal… Tambah 2 org lagi masing2 dalam perut ibu mengandung!
Kami sekeluarga tinggal di Marina Court Resort Condominium, amik 2 buah apartment.. Dalam 1500 utk 2 unit condo, 3bilik, 4hari 3mlm, 6 sarapan pagi setiap buah condo.. Setiap hari ada housekeeping n towel ditukar. Bercakap pasal tuala, ada satu tuala depa cakap spoil sebab kena iron… Masa nak check out kalut cakap dan kena bayar ganti rugi 1 tuala. Huhu. Sabor je lah! Masa tuala tak cukup diorg kutip masa housekeeping pandai pulak letak surat notis ata meja… Kakak aku bawak tuala tu masa g mandi air panas poring..
Hari pertama, rehat2 di condo dan jalan2 di KK city je. Malam tu gak sibuk cari kete sewa.. Berjaya book 1 van 14seater n 1 buah myvi…
Hari kedua bermula road trip kami ke kinabalu park, kundasang, ranau, poring… Dlm 2-3 jam perjalanan, jalan okay cuma berbukit2, bergunung ganang, dan bukan lebuhraya. Jadi perjalanan memakan masa sikit sebab driver xbiasa😉
Yg penting pemandangan terbaik, pemandangan kaki gunung kinabalu… Dan dairy farm desa cattle, memang terbaik! Dah macam kat NZ ;p haha
Seharian penat road trip, singgah mkn mlm kat restoran seafood sblm pulang berehat. Yang penting, masa kat poring hotspring, isteriku gigih gak nak mendaki canopy walktree tu.. Tinggi dan goyang tu! Alhamdulillah, kandungan selamat & kuat ;))
Hari ke3, pulangkan kenderaan sewa di jeti, ka amik 2 bot laju utk island hopping 3 pulau, manukan mamutik sapi…200ringgit satu bot. Sekali jaket n alat snorkeling… Puas hati sun burn… Xtvt mlm terakhir di KK bebas….
Hari ke4 pon bebas sehingga check out.. Airport transfer dr dan ke airport kami amik dgn pihak pengurusan hotel/condo: http://www.promenadeapartment.com.my kot? Masa nak balik siap naik bas coach mini… Masa dtg van sebab sampai asing2..
Secara keseluruhan berjaya bawak seluruh ahli keluarga g Kk, next target kuching pulak. InsyaAllah…

20130419-235812.jpg

20130419-235914.jpg

20130420-000307.jpg

20130420-000334.jpg

20130420-000403.jpg

20130420-000449.jpg

20130420-000529.jpg

20130420-000613.jpg

20130420-000645.jpg

20130420-000717.jpg

20130420-000754.jpg

20130420-000819.jpg

20130420-000846.jpg

20130420-000957.jpg

20130420-000927.jpg

20130420-001244.jpg

20130420-001320.jpg

20130420-001356.jpg

20130420-001439.jpg

20130420-001506.jpg

20130420-001549.jpg

20130420-001614.jpg

20130420-001652.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s