Trip 3H2M ke Kuching bersama Debat Dungun ‘Gigih’ Gang

Sebulan lebih bergelar tunangan org, Alhamdulillah berjaya tunaikan misi jalan2 bersama gang debat dungun gigih pd 24-26 mac lepas ke kuching selama 3hari 2malam… Pd asalnya ramai lg yg nak join mcm sam, dayah tp akhirnya yg gigih jd hanya aku n cik tunang, allif eric, nina, liza ramli, along cf fatimah zaharah… Yup, kali ini terbang ke kuching bersama firefly airlines rm18 ringgit pergi balik sahaja seorang…šŸ˜‰
Termasuk penginapan 3hari 2malam kat TuneHotels waterfront kuching, dlm 70 seorang (hotel3h2m, tambang kapal terbang pegi balik)
Seronok lah trip kali ini nak2 bersama gang yg selalu ketawa je manjang. Haha. Masa pergi aku n cik tunang flight awal pg, kami pergi dulu.. Sebab aku beli lambat sikit tiket kami dr diaorg yg aku beli sekali..šŸ˜‰
Diaorg xtau pd awalnya kami fly dulu, sebab flight diaorg dlm tgh hari kot.. Tp nasib baik adik aku cikma, dpt jadi penyampai amanah bg travel itinerary masing2 kat eric, azmi, liza, nina n along…
Aku n dayah sampai dulu kuching, dr airport amik teksi pegi ke pejabat PNS koridor kuching.. Dapatlah tunang aku jumpa kwn lama xberjumpa dia, mcm vivi, rahman n afiq yg bertugas di ofis sana..
Petangnya vivi hantar kami ke TuneHotels utk check in lepas lunch bersama diaorg.. Diorg yg lain mesti atas belon ketika ini.. Aku check in dulu kesemua bilik sebab semua bookings atas nama aku..
Seronok tak terkira, bila dapat berjumpa n berkumpul bersama gang trip di tunehotels kuching…
Byklah aktiviti kami bersama2, gigih jalan kaki cari patung kuching statue dekat mcd sehingga patung kuching putih tu… Meneroka mall2 yg ada.. Jalan2 sekitar waterfront. Makan kat top spot seafood… Seberang sungai makan mee kolok kat medan.. Pegi beli kek lapis dayangsaliha… Beli ikan terubuk masing kat pasar satok… Lunch kat kopi o corner…. Naik bas pegi tempat orang utan… Jelajah smua muzium yg ada…
Itulah antara xtvt yg kami buat sepanjang disana.. Tq vivi n iman yg hantar kami ke airport pd mlm itu…

20130421-211537.jpg

20130421-211438.jpg

20130421-211344.jpg

20130421-211328.jpg

20130421-211312.jpg

20130421-211254.jpg

20130421-211227.jpg

20130421-211207.jpg

20130421-214323.jpg

20130421-214548.jpg

20130421-215044.jpg

20130421-214758.jpg

20130421-214514.jpg

20130421-214957.jpg

20130421-214617.jpg

20130421-220701.jpg

20130421-214915.jpg

20130421-214834.jpg

20130421-221828.jpg

20130421-222035.jpg

20130421-222053.jpg

20130421-220639.jpg

20130421-222005.jpg

20130421-221859.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s