Pot Luck Party in Red

Tanggal 03 april 2010, rizal berjaya menjadi penggerak & tuan rumah kpd acara “Red Pot Luck” dan berjaya mengumpulkan beberapa generasi keluarga debat dungun. Usahlah dipandang dr aspek global mahupun glokal, unsur kekeluargaan yang diterapkan dalam debat dungun perlulah sentiasa dipupuk walau kemana sahaja kita pergi.

Bertempat di Tulip Apartment, Jalan Pandan Indah 29 telah berlalulah satu peristiwa yang sungguh indah dan menyeronokkan. Acara makan2 itu menjadi satu medan pertemuan di antara teman2 dan rakan taulan.

Yang penting, awal2 pagi aku bangun… aku mengejutkan semua org ye…termasuk tuan rumah sekali.. lahar, aku call baru bangun kemas rumah! hahahašŸ˜‰ aku call liza, aku call shak, aku call jimmy, aku call eric… tp nina call aku, tanya aku kat mana dah? hehe! pokku da otw g amik nina… hehe…

Nina & Pokku tetap no.1 tiba di teratak tulip rizal, diikuti dengan liza, nadia…. flight delayed dr ampang tetap lambat smpi membawa anak2 kapal pakai skirt merah, jimmy & eric! sampai2, rizal sedang memasak kuah spagheti bolognaise…. selepas itu carbonara pulak! berikut juadah2 yang dibawa & dibekalkan oleh tuan2 dan puan2 spt dibawah:-

Rizal-Spagheti Bolognaise Investment & Carbonara Bond..latino sgt!

Liza-Kek Cheese Pantene & Chocolate Gilette together with DoorGift by P&G.. kelas!

Nadia-Buah2 an tempatan Esso & antarabangsa MObil… sgt berkhasiat!

Nina-Sambal Udang & Popia frozen..Sedap! Gout lah aku.. huhu

Pokku-Swissroll, Frozen fries, nugget, chicken cocktail.. xgoreng pon!

Jimmy-Nasi goreng NazaRia!

Eric-Sambal Bilis Petai Etiqa

Shak-Muffin Kay Sime Darby

Dayah-Laksa Penang Mali

Izzat-Bwk Diri

Zarul-Cocktail Mocktail UKM Bangi…

Kay-Muffin Warisan Villa

first round kami makan dulu, sambil menantikan ketibaan Dayah, Zarul, Shak & Izzat…sambil2 lepas makan kami main daun…main 21 la.. main tan la.. haha! pastu depa2 ni tibalah dr shah alam….Yang penting Kay dtg last sekali sebab dia keje beb! gigih kay..=)

Setelah kay kekenyangan, kami mulakanlah permainan… Kotak beracun featuring bebola stress.. hahaha! Panel soalan MayBank sgt lahar, berat sebelah & pilih kasih… tetap menggunakan objek & subjek disekeliling sbg soalan cepumas dlm kotak yg xberapa beracun itu.. Semua gembira dan senang hati sebab dah kenyang perut kan, nmestilah suka hati… Keluarga debat dungun ponĀ bersurai..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s