Iftar di Dapur Penyet & Supper Sahur di Kg Baru

Program yg tahun lepas tdk dijalankan kini kembali gigih & aktif bersama komuniti alumni debat dungun yg sentiasa ‘happening’🙂 thanks guys kerana sama2 memeriahkan aktiviti spt ini. Setahun sekali, bila dah jadi, tak ingat sampai ke pagi.
2011 buat shopping tak ingat jalan TAR & berbuka di dapur penyet maju junction juga, last raya aku sbagai single. Haha :p
Tahun lepas tak buat, sebab isteri tak larat kerna buatan orang. Orang itu aku! Haha🙂
Aktiviti kali ini agak meriah dengan ramai kehadiran muka2 baru spt pasangan pengantin baru, zarul & ana, bakal pengantin baru, shak & kay, adik kandung eric, kak de & adik beradik tak kandung eric, hazim & 2 beradik lg.
yg berbuka bersama2 dekat dapur penyet, melor, bobob, diva, azmi, nina, kak de & aku dan isteri🙂 slps itu kami bergerak ke sogo, jalan tar & masjid india.
Zarul & ana sertai kami kemudian, shak & kay terus ke jalan Tar🙂 eric & adik beradik lain kilang pon turut kami jumpa di jalan Tar…

Yg ni zarul ting tong sebab xjumpa2 semua house. Haha. Last2 jumpa kat jalan besar depan sogo… :p sedar xsedar gigih redah bersesak2 jalan Tar sampai jam 1 stgh pagi.. Pastu ke kg baru, chunburi seafood corner utk supper sahur. Kat sini, pelayan2 yg amik order sangat tingtong. Dah lah maggi celup bahan2 dah takder😦

Kiranya aktiviti ini, sangat panjang kerana berlarutan sehingga ke hampir habis waktu imsak & yg terakhir sebelum masing2 pulang ke kampung halaman utk berhari raya🙂 bersalam-salaman, bermaaf maafan, bercium ciuman, berpeluk pelukan tanda pengakhiran aktiviti kali ini. Semoga ukhuwwah persahabatan dan persaudaraan kita kekal hingga ke akhir hayat🙂

2 ogos 2013 diakhiri dengan senyuman & kenangan manis..

20130807-162253.jpg

20130807-162305.jpg

20130807-162322.jpg

20130807-162332.jpg

20130807-162346.jpg

20130807-162359.jpg

20130807-162411.jpg

20130807-162435.jpg

20130807-162451.jpg

20130807-162501.jpg

20130807-162515.jpg

20130807-162524.jpg

20130807-162534.jpg

20130807-162547.jpg

20130807-162613.jpg

Iftar di Kg Baru bsama gang gigih Debat Dungun

Semasa entri ini ditulis, sy sudah berada di kampung. 31 julai 2013, Alhamdulillah dapat merealisasikan impian utk berbuka di kg baru pada ramadhan kali ini. Macam biasa, diwarwarkan di groupchat whatsapp, yg akhirnya menyatukan melor, nik, nina, azmi, aku & isteri. Menyusul slps itu shak yg tintong tersalah event programmingnya yg sepatutnya besok tp disangkanya hari ini. Bakal pengantin baru tu dan kay pon turut lepak jap bersama kami slps majlis berbuka syarikatnya di pwtc bersama menteri kpdnKK, dato hassan malek🙂

Yeay, dapat makan pulut mangga, nasi kerabu, nasi dagang dan maggi celup! Alhamdulillah, rezeki berbuka ini hari… Byk gelak tawa, sembang bersama & antaranya membincangkan aktiviti susulan shopping di jalan tar jumaat nnt🙂

Dlm pukul 9stgh malam macam itu, kami semua pon bersurai…

20130807-160921.jpg

20130807-160940.jpg

20130807-161001.jpg

20130807-161015.jpg

20130807-161025.jpg

20130807-161035.jpg

20130807-161045.jpg

20130807-161055.jpg

Iftar Terbuka di Dataran Shah Alam

Cerita sabtu lepas, Asalnya nak ke kg baru utk bbuka dan shopping jalan TAR sebab nak beli baju raya tok mama, akhirnya kami gigih tukar plan join gang debat dungun yg sentiasa gigih bbuka puasa dekat dataran shah alam🙂 memandangkan tok mama malas nak kuar dan jalan sebab tak berala sihat.

Akhirnya dr rawang, singgah beli satay akak yg sedap tu dekat sam corner bt16 rawang, terus ke shah alam via latar n guthrie express highway🙂

Alhamdulillah, kami sampai awal sblm waktu berbuka dan setibanya kami disana, liza dan nik sudah sampai🙂 diikuti dengan azmi, eric, shak n kay🙂

Terima kasih shak n kay sebab tolong beli nasi kerabu kat pokku n mokku, n eric yg beli air🙂

Satu pengalaman baru berbuka di tempat yg lapang luas lagi terbuka bukan sahaja utk kami sekeluarga tapi utk mereka juga🙂

Lepas berbuka, buat pertama kali aku jejak kaki masuk dlm sacc mall dan merasai kemeriahan shopping raya dekat sacc mall dan persekitaran kompleks pkns dan alam sentral, meriah juga orang shah alam shopping. Teman kay n shak cari busana utk majlis tunang katanya. Hehe.

Akhirnya lepak minum dekat uncle K kopitiam🙂 smpi ke awal pagi, bau balik rumah. Terima kasih ariq mirza yg turut serta dengan baik sekali. Hee

20130729-123308.jpg

20130729-123339.jpg

20130729-123316.jpg

20130729-123327.jpg

20130729-123322.jpg

20130729-123333.jpg

20130729-123404.jpg

20130729-123351.jpg

20130729-123346.jpg

Iftar @ Nandos Mid Valley bsama Isteri & Azmi..

Niat utk bbuka diluar sbb nak beli sedikit brg dapur dan brg rumah serta brg2 keperluan Ariq spt pampers yg kehabisan… Paling senang dan dekat dgn opis wifey ialah The Gardens Mall & Mid Valley mega mall. Aktif dekat groupchat whatsapp, saja warwarkan yg kami akan bbuka dimidvalley, siapa lg paling gigih kesana kemari join sapa2 saja memandangkan dia seorang yg sangat free n easy serta friendly, azmi🙂 gigih dr opis kat PJ terus ke midvalley bbuka bsama kami.. Hehe. Terima kasih azmi memeriahkan berbuka smlm bsama pokku dan mokku :p
Terima kasih jugak teman kami sampai habis shopping kat aeon jusco supermarket.. Next bbuka di kg baru belum kesampaian lg! Haha.. Ikut asalnya nak makan nasi kerabu ayam percik kat belanga the garden, malangnya xbooking awal2 … Sampai2 terus kesana, hampa dan kecewa sebab dah fully book utk berbuka,last option yg masih ada nandos🙂 nandos pon nandos lah janji dpt berbuka…..

20130729-121335.jpg

20130729-121342.jpg

20130729-121359.jpg

20130729-121347.jpg

20130729-121353.jpg

Iftar Potluck Debat Dungun @ Suri Puteri Services Apartment, Seksyen 20 Shah Alam

Alhamdulillah, pd sabtu lepas 20hb julai 2013 bersamaan 11 ramadhan 1434h telah selamat dengan jayanya majlis iftar potluck alumni debat dungun yg gigih sentiasa. Terima kasih ayoh D pok nik yg menjadi tuan rumah kpd majlis kali ini… Terima kasih juga azmi n nina yg menjadi penganjur bersama. Cabaran diterima disahut bersama, akhirnya majlis meriah bersama semua.
Terima kasih juga hadirin hadirat yg dtg membawa juadah masing2 yg lazat tidak terkira. Ada yg masak sendiri, ada yg terbeli … Walau apa pun, perjumpaan yg jarang2 sekali diadakan begini sgt happening dengan tema merah mewarnai mlm berbuka puasa itu. Terima kasih penyumbang kek red velvet dr secret recipe itu yg telah buat surprise sambutan besday pokku. Terima kasih semua.. Korang dah mcm adik2 pokku dan sayang korang semua smpi bila2🙂
Mlm tu juga byk pengumuman pengumuman diadakan,,,,, shak n kay tentang majlis tunang hingga kahwin mereka lepas raya dan hujung tahun nnt. Izzat yg bakal menamatkan zaman bujang bsama leeya… Y dan niny akan berkahwin lepas raya nnt.. Nik yg bakal resign dan bakal menjadi usahawan muda sepenuh masa. Moga dipermudahkan segala urusan kalian.

20130729-115438.jpg

20130729-115452.jpg

20130729-115505.jpg

20130729-115514.jpg

20130729-115526.jpg

20130729-115542.jpg

20130729-115617.jpg

20130729-115629.jpg

20130729-115652.jpg

20130729-115724.jpg

20130729-115800.jpg

20130729-115710.jpg

20130729-115558.jpg

20130729-115816.jpg

20130729-115745.jpg

Iftar birthday date with wifey @ JP Teres, Grand Hyatt KL

Terima kasih isteriku kerana belanja suami mu makan buffet ramadhan di JP Teres, Grand Hyatt Kuala Lumpur pd 15 Julai 2013 yg lepas…. Bersamaan 6 Ramadhan 1434H 😀

Overall, food not bad & the ambience of the place also was nice… Suitable with 6 star quality hotel!

Many thanks to my wife for the special & surprise arrangement on that memorable nite. I love u so strong ❤

Since my wife dont want me to know how much the cost of the buffet, i google and found by myself. The price really not bad too and reasonable. Bcoz of that i automatically & qualify to be a member of Hyatt Group hotels as Hyatt Gold Passport Membership 😎

Good bye my 2013 birthday.

Mesej dibawah ‘copy & paste’ dr my update status kat facebook🙂

[“Syukur & syukran atas segala nikmat dan rezeki yg Allah berikan kepada saya hingga kini dan selamanya, moga saya tidak lupa dan alpa diatas semua ini. InsyaAllah.

Jutaan penghargaan kpd isteri saya, Norheedayah Abd Rahman sentiasa memberikan yg terbaik buat suamimu ini. Terima kasih krn menjadi sebahagian drp hidup ini saat jatuh bangun, susah senang dan pahit manis dlm meniti perjalanan kehidupan ini. Sy berharap dgn izin Allah, sy pon dpt berusaha memberikan yg terbaik buat anda dan anak kita, Ariq Mirza dlm mengejar kebahagiaan serta kejayaan duniawi dan ukhrawi.
Saya sayang anda dan anak kita kuat2

Tidak dilupa terima kasih juga buat ahli keluarga, sanak saudara, sahabat handai dan rakan taulan yg jauh mahupun dekat telah memberikan doa dan ucapan yg baik2 belaka. Saya sayang anda semua krn anda semua sedikit sebanyak menjadi sebahagian dalam proses kematangan hidup saya.

Moga bertambahnya usia ini, makin dekatlah diri saya kepada-Nya. Amin — feeling blessed with Norheedayah Abd Rahman.”]

20130724-141106.jpg

20130724-141149.jpg

20130724-141223.jpg

20130724-141126.jpg

20130724-141117.jpg

20130724-141137.jpg

20130724-141431.jpg

20130724-141207.jpg

20130724-141422.jpg

20130724-141234.jpg

20130724-141449.jpg

20130724-142130.jpg